Aikuisten tietokirjaosasto avattiin

Tervolan kirjastossa vietettiin aikuisten tietokirjaston uudistettujen tilojen avajaisia kahvien ja kakun merkeissä 31.5.2023.  

Tilaisuuden avasi sivistysjohtaja Tarja Leinonen, joka kertoi tietokirjaston uudistuneen kevään aikana. Tilaa on uusittu uusilla hyllyillä ja kalusteita sekä järjestystä on muutettu toimivammaksi. Avajaisten yhteydessä esiteltiin myös kahden hengen hiljainen työskentelytila, joka mahdollistaa rauhallisen työskentelyn- tai neuvottelutilan kahdelle henkilölle. Tila on jatkossa kaikkien käytettävissä ja varattavissa sähköisen varausjärjestelmän kautta. Uudistuksia on tehty kevään mittaan eri osastoilla ja niillä on pyritty viihtyisyyden ja toimivuuden lisäämiseen. Leinonen kiitti puheessaan myös kunnan päättäjiä, jotka ovat investointimäärärahoja kautta mahdollistaneet sivistystoimen ja kirjaston positiivisen kehittämisen.

Kirjastot ovat edelläkävijöitä

Seija Oljakka on toiminut Tervolan kirjastossa jo yli 10 vuotta. Hänen mukaansa edistystä on tapahtunut varsinkin sen jälkeen, kun Tervolan kirjasto liittyi osaksi Lapin kirjaston verkostoa. Liittyminen on luonut paljon hyviä yhteistyökuvioita ja kaikki ideat liikkuvat vapaasti kirjastojen kesken. ”On paljon helpompi lähestyä asioilla ja kysymyksillä muidenkin Lapin kirjastoverkostoon kuuluvien työntekijöiden kanssa, koska olemme niin paljon tekemisissä esimerkiksi yhteisten koulutusten kautta.” Seija kertoo.

Kirjastossa näkyy kaikenikäisiä asiakkaita. Tämän mahdollistaa se, että kirjasto on koulukeskuksen yhteydessä. Palveluita järjestetään myös muille kouluille lukulaatikkotoiminnan kautta. Näin nuorille tulee jo aikaisessa vaiheessa kosketuspinta kirjastoon, jossa voi viihtyä koko elinkaaren ajan.

Teksti ja kuvat Susanna Karila.


Jaa sivu eteenpäin