Kirjaston uudistettu tietokirjaosasto kutsuu viihtymään

Kirjaston aikuisten tietokirjaosastoa on remontoitu vaiheittain alkuvuoden aikana, ja uudistetun osaston avajaisia juhlitaan keskiviikkona 31.5.2023 klo 12–15 monipuolisella ohjelmistolla.

Hiljainen työtila aikuisten tietokirjaosastolla.

Tervolan kunnan sivistysjohtaja Tarja Leinonen aloittaa juhlallisuudet tervehdyksellään klo 12. Uusittujen tilojen ja palveluiden esittelyn lisäksi avajaispäivänä tarjotaan kakkukahvit, ja lapsille ja lapsenmielisille jaetaan Tervolan kirjaston logolla varustettuja ilmapalloja. Elävää musiikkia on tarjolla klo 14, kun paikallinen duo Hannu Hakoköngäs ja Eero Keskimaunu esittävät kansanmusiikkia kaksirivisellä haitarilla ja viululla. Lisäksi päivän aikana voi hoitaa kirjastokorttiasiansa kuntoon, sillä kadonneen tai rikkoutuneen kirjastokortin tilalle saa maksutta uuden kortin. Kirjaston henkilökunta esittelee ja opastaa myös omatoimikirjaston palveluiden käytössä.

Aikuisten tietokirjaosaston uudistuksen keskeinen osa oli hiljaisen työtilan hankkiminen, joka on otettu käyttöön toukokuussa. Avajaispäivänä alkaa hiljaisen työtilan nimikilpailu, ja sopivaa nimeä työtilalle voi ehdottaa kesäkuun loppuun saakka paikan päällä kirjastossa, kirjaston somessa tai kirjaston verkkosivujen kautta. Hiljainen työtila on rauhallinen työskentely-, lukemis- ja neuvottelutila enintään kahdelle henkilölle. Työtilan voi varata käyttöönsä Lapin kirjaston Varaamo-verkkopalvelun kautta tai soittamalla kirjaston asiakaspalveluun. Tilan käyttö on maksutonta.

Aikuisten tietokirjaosaston osaston uusi, viihtyisämpi ja valoisampi ilme on rovaniemeläisen yrityksen, Arkkitehtisuunnittelu Voutilaisen, käsialaa. Uusien kirjahyllyjen erilainen sijoittelu toi tilaan nykyaikaisempaa ilmettä ja paransi merkittävästi tilan viihtyisyyttä. Uusien kirjahyllyjen lisäksi tilaan hankittiin uusi istuinryhmä ja kulutusta kestävä, värityksellään tilaan uudenlaista ryhtiä tuova matto.

Tervolan kunta on investoinut kirjaston tilojen uusimiseen viime vuosien aikana, ja eri osastoja ja niiden kalusteita on uusittu vaiheittain. Kirjaston lasten- ja nuortenosasto on uudistettu kokonaan värikkääksi ja houkuttelevaksi lukukeitaaksi. Myös työhyvinvointiin on panostettu eri tavoin, ja henkilökunnan työskentelypisteet on päivitetty ergonomiasuositusten mukaisiksi. Omatoimikirjastopalvelut otettiin käyttöön loppuvuodesta 2020, minkä tiimoilta kirjaston sisäänkäynti ja aula uusittiin esteettömiksi, päivitettiin opastekyltit ja yleisöpäätepöydät, otettiin käyttöön lainaus- ja palautusautomaatti sekä asennettiin tarvittavat kamera- ja kulunvalvontajärjestelmät. Omatoimikirjasto palvelee vuoden jokaisena päivänä klo 9–21, ja tervolaiset ovat ottaneet kiitellen uudenlaista, ajasta riippumatonta vapautta kirjastoasiointiin tuovan omatoimikirjastopalvelun omakseen.

Kirjaston väki toivottaakin kaikki tervetulleeksi juhlistamaan kirjaston uusittuja tiloja sekä tutustumaan uusiin palveluihin!

Lisätiedot

Kirjaston asiakaspalvelu

Jaa sivu eteenpäin