Lappi-Aasia hankkeen alkuvuosi

Tammikuussa käynnistynyt Lappi-Aasia hyvinvointimatkailun kehittämishanke on herättänyt paljon mielenkiintoa ja ensimmäinen työpajapäivä lähestyy!

Tammikuun ja helmikuun aikana hanketyöntekijä Reetta Davidila yksin tai yhdessä Tomomi Hisasuen kanssa tapasi monia yrittäjiä, ja joidenkin yrittäjien kanssa tapaaminen on vielä tulossa. Myös japanilaisiin ja suomalaisiin matkatoimistoihin on oltu yhteydessä, ja myös siellä kiinnostus hankkeesta on herännyt.

Hankkeen ajatus on myös kirkastunut kaikkien näiden tapaamisten kautta, ja seuraava askel onkin kirkastaa jokaisen yrityksen ydintuotteita ja lähteä niiden pohjalta paketoimaan valmiiksi suunniteltuja matkoja. Esimerkkien kautta on aina helpompi ajatella, joten paketteja voisi olla esimerkiksi ”rentoutumisviikonloppu Tervolassa”, jossa matkailija voisi rauhoittua yhdessä luonnon kanssa, keskittyä palautumiseen ja kokea jonkin rentoutumista tukevan hoidon matkan aikana.

Hankkeen onnistumista puoltaa se, että japanilaisten matkustustarpeet ovat muuttuneet, ja nykyään yhä enemmän turistikohteiden sijaan kiinnostaa paikalliset ihmiset ja heidän kulttuurinsa. Japanilaisilla on lyhyet lomat, jonka takia he haluavat kiinnittää yhä enemmän huomiota sairauksien ennaltaehkäisyyn. Japanissa on myös kasvavaa kiinnostusta maatilamatkailuun, saunaan, suomalaiseen ruokaan ja tietysti revontuliin.

Ensimmäinen työpajapäivä järjestetään 24.3. perjantaina kello 12–16. Työpajan kouluttajana toimii Matti Liimatta. Työpajan tarkoituksena on ensisijaisesti verkostoitua ja kartoittaa tarkemmin, mitä palveluja Tervolassa on, ja mitkä olisivat jokaisen päätuotteet. Työpajapäivän pohjalta suunnitellaan lisää koulutusta, jotta se vastaisi mahdollisimman paljon yrittäjien tarpeita. Jotta päivästä saa mahdollisimman paljon hyötyä, niin toivoisin työpajaan osallistuvien tekevän ennakkotehtävät, jotka saa hanketyöntekijältä ilmoittautumisen yhteydessä. Lisäksi noin tunnin työpajasta käyttää Tomomi Hisasue kertoen Japanin tapakulttuurista, ja mitä erityisesti matkailua ajatellen kannattaa huomioida.

Jos haluat vielä mukaan hankkeeseen, niin ilmoittauduthan mukaan mahdollisimman pian!

Lisätiedot

Reetta Davidila
Elinkeinosihteeri

Jaa sivu eteenpäin