Pyydä apua -nappi – matalan kynnyksen apua lapsiperheille ja nuorille

Palvelu avataan Tervolan kunnan sivuille 1.12.2022.

Pyydä apua painike

Tunnetko jo Pyydä apua -napin? Tulevaisuuden sote-keskus Lapissa -hanke on yhdessä Tervolan kunnan kanssa kehittänyt helppokäyttöistä matalan kynnyksen palvelua, josta nuoret ja lapsiperheet voivat kysyä neuvoa eri tilanteisiin sekä saada apua elämän moninaisiin haasteisiin. Pyydä apua -palvelu on kehitetty alun perin Raision perhepalveluissa. Vuoden 2022 aikana se on otettu käyttöön useissa Lapin kunnissa, joulukuun alusta myös Tervolassa.

Avun tarpeen koittaessa ongelmana voi olla, ettei tiedä, kehen tulisi olla yhteydessä tai miten ja mihin aikaan tätä henkilöä tulisi lähestyä. Pyydä apua -napin kautta avunpyyntöjä ja kysymyksiä on mahdollista lähettää vuorokauden ympäri, ja ne löytävät palvelun kautta myös oikean vastaanottajan. Palvelu toimii sähköisenä painikkeena Tervolan verkkosivuilla, ja sen kautta voi jättää vapaamuotoisen yhteydenottopyynnön tai kysymyksen. Apua voi pyytää joko omaan tai läheisen tilanteeseen liittyen. Kunnan työntekijät vastaanottavat yhteydenottopyynnön ja ohjaavat sen oikealle henkilölle käsiteltäväksi. Palveluun ei tarvitse kirjautua, joten myös nimimerkin käyttö oman nimen sijasta on mahdollista. Mikään asia ei ole niin pieni tai suuri, etteikö siihen voisi pyytää apua palvelun kautta.

Pyydä apua -nappi on osa perhekeskuskehittämistyötä Lapissa. Perhekeskustoimintamalli tarkoittaa lähipalveluiden kokonaisuutta, joka pitää sisällään lapsille, nuorille ja perheille suunnattuja hyvinvointia ja terveyttä sekä kasvua ja kehitystä edistäviä varhaisen hoidon ja tuen palveluita. Lisätietoa perhekeskuskehittämisestä saat halutessasi Tulevaisuuden sote-keskus Lapissa -hankkeen asiantuntijoilta.

___________

Tervolan kunnan työntekijät (lasten, nuorten ja perheiden palveluista) vastaavat palvelupyyntöihin vuodenvaihteeseen saakka ja 1.1.2023 lähtien palvelun päävastuu siirtyy Lapin hyvinvointialueelle. Yhteistyötä tehdään kuitenkin jatkossa Tervolan kunnan kanssa. 

Lisätiedot

Mikko Närhi
Sosiaalihuollon erityisasiantuntija, Tulevaisuuden sote-keskus Lapissa -hanke
Puh. 040 592 6053
mikko.narhi@poske.fi

Pyydä apua -nappi – matalan kynnyksen apua lapsiperheille ja nuorille
Tarja Leinonen
sivistysjohtaja

Jaa sivu eteenpäin