Tervolan kunta suunnittelee asuntopulaan ratkaisuja 

Tervolan kuntaan on suunnitteilla hankkeen muodossa uusi puurakenteinen rivitalo, jonka on tarkoitus helpottaa nykyistä asuntotilannetta. 

Kuvituskuva Pixabay.

Tervolaa, kuten monia muitakin Lapin kuntia on pitkään vaivannut pula uusista, moderneista vuokra-asunnoista. Asiaan on haettu pitkään ratkaisuja markkinoilla toimivilta rakennuttajilta, Tervolan kunta on ollut osaltaan valmis osallistumaan yksityisen toimijan toteuttamaan vuokra-asuntohankkeeseen. Tästä huolimatta kiinnostuneita tahoja ei ole ilmaantunut hankkeen toteuttajaksi. 

Asiasta tehtiin myös valtuustoaloite keväällä 2022. Aloitteen pohjalta asiaa on valmisteltu pohtien eri vaihtoehtoja. Eri vaihtoehtojen kartoituksessa mukana on ollut Lapin ammattikorkeakoulu sekä ilmastoviisas Meri-Lappi -hanke. Samalla selvitetään, onko hankkeelle mahdollista saada ulkopuolista rahoitusta. 

Kustannusarvio rakentamishankkeelle tullaan tekemään perusteellisen alkukartoituksen jälkeen, eli päätöksiä asian suhteen ei ole vielä tehty. Alkukartoitusta on valmistelemassa Lapin ammattikorkeakoulu yhdessä Tervolan kunnan sekä Tervolan Vuokratalot Oy:n kanssa.  

Mikäli päädytään esittämään uuden rivitalon rakentamista, rivitalohankkeen suunnitelma ja kustannusarvio tulevat myöhemmin kunnanhallitukselle ja kunnanvaltuustolle käsiteltäväksi. Jos suunnitelmat hyväksytään, hanke tullaan huomioimaan tulevan rakentamis-suunnittelukauden ohjelmassa ja siitä järjestetään myöhemmin hankintalainmukainen tarjouskilpailu.  

Lisätiedot

Tervolan kunta suunnittelee asuntopulaan ratkaisuja 
Janne Pekkarinen
tekninen johtaja

Jaa sivu eteenpäin