Maaseudun kehittäminen

Maaseudun ja maaseutuelinkeinojen kehittäminen on yksi Tervolan yhteistoiminta-alueen tehtävistä.

Yhteistoiminta-alueen maaseututoimen henkilöstö toimii myös aktiivisesti maaseudun kehittämistyössä, osallistuen erilaisten hankkeiden alullepanoon, suunnitteluun ja ohjaustyöryhmätoimintaan. Maaseututoimi auttaa maatilojen sukupolvenvaihdosten suunnittelussa sekä rakennus- yms. investointien teossa. Maaseututoimen yhtenä tavoitteena on edesauttaa erimuotoisen maatalous- ja muun maaseutuyrittämisen edellytysten parantamista haja-asutusalueilla.

Lapin elintarviketalo

Lapin elintarviketalo on tarkoitettu kaikkeen luonnontuote- ja elintarvikealan viestintään. Kannattaa ehdottomasti käydä tykkäämässä Facebook-sivusta ja kurkata säännöllisesti miltä nettisivuilla näyttää erityisesti tapahtumakalenterin osalta. Sivuille voi myös itse ehdottaa materiaalia ja erilaisia tapahtumia/tilaisuuksia.

Videoita

Lähiruokaa resurssiviisaasti videotallenne maaliskuulta 2021. Esitykset ja muut materiaalit webinaarista löydät täältä.

Lapin ruoka -hanke

Tervolan kunta osallistuu Lapin ruoka -hankkeeseen siten, että maaseutupäällikön työajasta menee noin 30% hankkeessa työskentelyyn.

Kaikki hankkeessa tuotettu materiaali löytyy tämän linkin kautta.

Kannattaa ehdottomasti tutustua yritystarinoihin Lapista, joita on tehty videoiden muotoon. Kaikki yritysvideot löytyvät Arktinen biotalous -YouTube kanavalta tästä linkistä.

Lapin ruoka -hanke on järjestänyt myös muutaman webinaarin jotka löytyvät: Webinaari 17.5.2022 osa 1 ja osa 2. Webinaari 2.12.2022 elintarvikkeiden hankintaprosesi.

Lisää tietoa hankkeesta löydät täältä.

Artesaaniruoka SM 2023

Ilmoittautuminen on avattu!

Ilmoittautuminen Artesaaniruokakilpailujen kaikkeen ohjelmaan on nyt auki! Tapahtuman ohjelma koostuu seuraavista kokonaisuuksista:

17.10. Tiistai 
Klo 10–18 Tuotteiden toimitus
Klo 19–21 Toimialatreffit yrittäjille

18.10. Keskiviikko
Klo 8–18 Tuotteiden arviointi
Klo 9–15 Artesaaniruokaseminaari
Klo 10–16 Suuret Syysmarkkinat

19.10. Torstai
Klo 8–16 Retkeily Maaseutuyrittäjyyden osaamiskeskukseen
Klo 18–00 Palkintojenjakojuhla

Ilmoittautumiset ovat auki 17.9. saakka.

Huomaathan, että tuotteiden ilmoittaminen kilpailuun, ilmoittautuminen tapahtumaan sekä ilmoittautuminen syysmarkkinoille myyjäksi ovat kaikki erikseen.

Suoraan tuottajalta kuluttajalle ilman välikäsiä!

Lähiruoan myynti- ja jakelumalli REKO:ssa (Rejäl konsumtion – Reilua kuluttamista) kuluttajat tilaavat lähiruokatuottajilta ruokaa suoraan ilman välikäsiä. REKO-renkaat toimivat Facebookin kautta suljettuina ryhminään, joissa tilaukset ja toimitukset sovitaan. Ryhmät toimivat vapaaehtoisvoimin ja sen ylläpitäjät eivät saa työstään palkkiota.

Jollet käytä Facebookia, niin voit pyytää esim. sukulaista/ystävää tekemään tilauksen puolestasi.  Tai voit tulla suoraan REKO-jakotilaisuuteen ja sopia suoraan tuottajan kanssa, miten tilauksen voi tehdä muulla tavoin kuin Facebookissa.

REKO kuluttajille
>> REKO tuottajille
>> REKO Facebook renkaan-ylläpitäjille tai toiminnan aloittamisesta kiinnostuneille

Lähde: https://aitojamakuja.fi/reko/

Tervolan yhteistoiminta-alueella toimii kaksi aktiivista REKO lähiruokarengasta

Kemi-Tornion REKOon pääset tästä linkistä. Tämä REKO toimii myös Simossa kerran kuukaudessa.

 

Rovaniemen REKOon pääset tästä linkistä.

Jos haluat toimia tuottajana eli myydä omia tuotteita kummassa tahansa REKOssa tai vaikka molemmissa niin ota yhteyttä ylläpitäjään. Tervolan yhteistoiminta-alueella yhtenä ylläpitäjistä toimii Tanja Häyrynen, maaseutupäällikkö.


Jaa sivu eteenpäin