Kirjat kothin asti!

Tervolan kirjaston kotipalvelu Kirjat kothin asti on ilmainen palvelu, joka tarjoaa apua kirjojen valinnassa ja kuljetuksessa kotiovellesi asti.

Palvelu on tarkoitettu ikääntyneille, vammaisille, pitkäaikaissairaille ja muille joilla ei ole mahdollisuutta asioida itse kirjastossa.  Asiakkaaksi pääsevät myös palvelutalojen ja terveyskeskuksen vuodeosaston asukkaat sekä sairauslomalla esimerkiksi loukkaantumisen takia olevat.

Kirjaston henkilökunta valitsee asiakkaalle sopivaa aineistoa hänen toiveidensa mukaan ja aineisto toimitetaan asiakkaalle henkilökohtaisesti kotiin, palvelutaloon tai vuodeosastolle. Laina-ajat ovat joustavat ja ne sovitetaan käyntikertojen mukaan. Myöhästymismaksuja ei peritä.

Käytössä on koko kirjaston kokoelma: kirjat, äänikirjat, elokuvat, aikakauslehdet, musiikki, isotekstiset kirjat, Celia-aineisto ja selkokirjat.

Lainattavissa on myös kokoelma Celia-kirjaston tuottamia äänikirjoja. Celian äänikirjoja voi kuunnella mp3-ominaisuudella varustetuilla cd-soittimilla tai tietokoneilla. Celia-äänikirjapalvelu on tarkoitettu henkilöille joilla on lukemiseste (näkövamma tai heikentynyt näkö, lukivaikeus, kehitysvamma tai tilapäinen esimerkiksi sairauden aiheuttama lukemiseste).

Ennen palvelun aloittamista asiakkaalle kerrotaan uuden palvelun toiminnasta, kysellään hänen lukumieltymyksensä ja tehdään sopimus palvelun aloittamisesta. Palvelusta tehdään yksilöllistä ja jokaiselle asiakkaalle sopivaa. Palvelusopimus on mahdollista tehdä myös väliaikaisesti sairausloman ajaksi.

Haluaisitko kirjaston kotipalvelun asiakkaaksi tai tunnetko henkilön joka on jäänyt kaipaamaan kirjaston palveluja?

Ota yhteyttä:

kirjastovirkailija Miika Haapalainen

p. 040 151 9734
tervolan.kirjasto@tervola.fi