Rakas elämänkumppani -valokuvanäyttely

Voit osallistua näyttelyyn tuomalla kirjastoon tai lähettämällä sähköisesti oman lemmikkisi kuvan kirjaston sähköpostiin. Lemmikkisi voi olla kissa, koira, poro, marsu, kana tai joku muu eläinkunnan edustaja. Laita kuvan mukaan lemmikin nimi ja ikä. Sähköpostiosoite on tervolan.kirjasto@tervola.fi.

Valokuvausta harrastava Sompion kirjastonjohtaja Tiina Heinänen kuvasi omia rakkaita lemmikkejään ahkerasti eri tekniikoilla ja rakensi kuvista näyttelyn. Valokuvanäyttely on esillä Tervolan kirjastossa kesä- ja heinäkuun ajan.

Voit osallistua näyttelyyn tuomalla kirjastoon tai lähettämällä sähköisesti oman lemmikkisi kuvan kirjaston sähköpostiin. Lemmikkisi voi olla kissa, koira, poro, marsu, kana tai joku muun eläinkunnan edustaja. Laita kuvan mukaan lemmikin nimi ja ikä. Sähköpostiosoite on tervolan.kirjasto@tervola.fi.

 

Rakas Elämänkumppani -valokuvanäyttely on muuttunut rakkaiden eläinystävien muistonäyttelyksi. Tiina Heinäsen kissat elivät pitkän ja rikkaan elämän, Neiti Ruusa 17 vuotta ja Herra Miisu 19 vuotta. Ihmisen iässä laskettuna he olivat jo noin satavuotiaita.

Heinänen kertoo opiskelleensa valokuvausta lukuvuoden ajan Kuusamo-opistossa muutama vuosi sitten. Hän halusi oppia kuvaamaan erityisesti kissoja, luontoa ja pieniä yksityiskohtia. Hän kuvasi ahkerasti, kokeili eri tekniikoita ja ihastui monivalotukseen. Kuvat valmistuivat opintojen aikana.

Heinäsen mielestä valokuvaus on jännittävää ja kiinnostavaa: ”Miten näemme maailman? Miten kuvaamme maailmaa? Mitä tekniikan avulla voi tehdä? Hyvän kuvan syntyminen on aina yhtä hämmentävän ihmeellistä, vaikka sen tekisikin nykyaikaisella kameralla eikä tarvitsisi pelata kehitteiden ja kiinnitteiden kanssa. Elämme myös kuvien tulva-aikaa. Kuvia on kaikkialla. Ne muokkaavat näkemystämme maailmasta. Kuvien ottaminen on tänä päivänä helppoa, kännyköiden kamerat ikuistavat hetkiä, kannamme niitä mukanamme kompaktisti ja kevyesti.”

Heinänen oppi paljon Kuusamo-opiston laadukkaassa opetuksessa. Esteettinen silmä kehittyi. Kuvia oppi katsomaan uudella tavalla. Näkö ikään kuin kirkastui. Hyvän kuvan ottaminen ei ole helppoa, siinä yhdistyy monta tekijää sommittelusta valotukseen. Ystävystyminen järjestelmäkameran kanssa vie aikaa ja vaatii kärsivällisyyttä, kokeiluja ja toistoja. Kuvaamisen myötä ystävyys kameran kanssa syvenee ja kuvatkin paranevat.

Heinänen on kiitollinen, että hänellä on nämä kuvat. Rakkaat elämänkumppanit elävät edelleen valokuvissa. Lemmikkien merkitys on erittäin suuri, lemmikki hyväksyy sinut juuri sinuna, ei vaadi muuta. Kun luopumisen aika koittaa, on suru suuri ja painava. Vaikka asian välttämättömyyden ymmärtää, surua ei voi välttää eikä ohittaa.

-Tiina Heinänen-

Kissa ja kukkia

Lisätiedot

Kirjaston asiakaspalvelu

Jaa sivu eteenpäin