Rakkautta ja sotaa - kirjailijavieraana Tapio Salo

Tervolan Koivun kylästä kotoisin oleva Tapio Salo kertoo vanhempiensa sota-aikaisen kirjeenvaihdon pohjalta tekemästään kirjasta.

Tervolaissyntyinen Tapio Salo kertoo toimittamastaan kirjasta ”Rakkautta ja sotaa – Veikko ja Helvi Salon kirjeenvaihtoa 1940–1944” kirjastossa keskiviikkona 21.2.2024 klo 16.30 alkaen. Tilaisuudessa voi ostaa esiteltävän kirjan hintaan 25 €. Kahvitarjoilu!

 

Tapio Salo kokosi kir­jak­si van­hem­pien­sa so­ta-ai­kai­sen rin­ta­man ja Ter­vo­lan Koivun kylän välillä kul­ke­neen kir­jeen­vaih­don. Veikko Salon ja Helvi Salon (o. s. Tiuraniemi) liki seitsemäänsataan kirjeeseen sota-ajalta pohjautuu tämä kertomus heidän rakkaudestaan, mutta myös moneen muuhun tarinaan Kemijoen varresta. Kertomus alkaa tammikuussa 1940, kun Veikko kirjoittaa ensimmäisen kirjeensä talvisodasta. Tarina jatkuu aina siihen saakka, kun Koivun kylän asukkaat pakenevat Saksan armeijan tieltä lokakuun alussa 1944. Tarina on heidän sanoillaan, siihen mitään lisäämättä, pieniä taustatietoja ja välimerkkejä lukuun ottamatta. (lähde: Suomalainen kirjakauppa)

Lisätiedot

Kirjaston asiakaspalvelu

Jaa sivu eteenpäin