Tunturihaukan silmin -valokuvanäyttely

Tunturihaukan silmin -valokuvanäyttely kuvaa ilmastonmuutoksen vaikutuksia pohjoisessa

Miltä Lappi tulee näyttämään tulevina vuosikymmeninä, kun se lämpenee seuraavan 50 vuoden aikana 4-5 astetta esiteolliseen aikaan verrattuna? Tunturihaukan silmin -valokuvanäyttely kuvaa haukan näkökulmasta, miten ilmastonmuutos vaikuttaa pohjoisen alueen luontoon, elinkeinoihin ja paikallisten ihmisten elämään.

Näyttely vie katsojan pohjoiseen

Pohjoisessa ilmastonmuutos näkyy jo nyt sekä luonnossa että ihmisten arjessa. Talvet ovat leudontuneet ja erittäin kireitä paukkupakkasia koetaan harvemmin. Ympäristön muutos on jo niin nopeaa, että yhden ihmissukupolven aikana avotunturi metsittyy nuoreksi metsäksi, kirkasvetinen järvi samentuu ruskeaksi ja lohikalojen sijasta pyydykseen uivat särkikalat, ahven ja hauki.

Tunturihaukan silmin – Pohjoinen alue ilmastonmuutoksen kynsissä –näyttely kokoaa kattavasti yhteen paikkaan ilmastonmuutoksen vaikutuksia Pohjois-Norjan sekä Suomen ja Ruotsin Lappiin.  Näyttelyssä yhdistyvät vaikuttava valokuvataide ja tieteellinen tietopohja.

Näyttely järjestetään sekä Tervolan kunnan virastotalolla että virtuaalisena

Näyttely on esillä Tervolan kunnantalon yläkerrassa 07.05-28.05.2024.

Lisäksi näyttelystä on toteutettu virtuaalinen näyttely, joka täydentää ja syventää fyysisen näyttelyn teemoja. Voit tutustua virtuaaliseen näyttelyyn ilmaiseksi barentsnature.fi

Näyttelyn on toteuttanut Suomen ympäristökeskus

Näyttely on osa Suomen ympäristökeskuksen Ilmastonmuutoksen vaikutukset Barentsin alueen luonnon monimuotoisuuteen (BARIMS) -hanketta, ja sen toteuttamiseen ovat osallistuneet asiantuntijat ja tutkijat Suomesta, Ruotsista ja Norjasta. Näyttelyn tuottamisesta, videoista ja teknisestä toteutuksesta on vastannut mainostoimisto Laboratorio Uleåborg. Näyttely on tehty yhteistyössä ympäristöministeriön kanssa ja sen on rahoittanut ulkoministeriö.

Tule näyttelyyn ja koe ilmastonmuutos tunturihaukan silmin!

#HaukanSilmin

Lisätiedot

Veera Salmela
ts. vapaa-aikaohjaaja

Jaa sivu eteenpäin