Tervolan vanhassa kirkossa lauantaina 25.3. klo 16. Vapaa pääsy. Konsertissa voi halutessaan ostaa käsiohjelman hintaan 10€. Tuotot ohjataan ukranalaisten hyväksi.

Ukrainalainen kirkkokuoro Kaanon Tervolan vanhassa kirkossa lauantaina 25.3.2023 klo 16. Vapaa pääsy.

Konsertissa voi halutessaan ostaa ohjelman, jonka hinta on 10€. Ohjelman myynnistä tulevat tuoton ohjataan kirkon ulkomaanavun kautta ukrainalaisten hyväksi.

Huom.! Tilaisuus myös striimataan! Linkki striimaukseen löytyy tästä (aukeaa uuteen ikkunaan).


PÄÄSIÄISEN AJAN LAULUJA

1990-luvun alussa seitsemän eri kuoroissa pitkään laulanutta lahjakasta miestä Keski-Ukrainasta kiinnostui ortodoksisesta lauluperinteestä, joka oli tuolloin lähes tuntematonta nuoressa itsenäisessä tasavallassa. Perehdyttyään huolellisesti kirkkolauluun Kaanon-lauluryhmä halusi ryhtyä sen sanansaattajaksi ja tehdä itselleen tärkeistä, rauhoittavista ja säestyksettä esitettävistä melodioista tuttuja yhä useammille. Tätä työtä Kaanon tekee yhä.

Neliäänisesti laulava kirkkolauluyhtye Kaanon tuo Suomeen jo yhdeksättä kertaa vaikuttavan, monipuolisen ohjelmiston: mukana on sekä perinteistä ortodoksista kirkkolaulua, klassisia ukrainalaisia kuoroteoksia että tällä kertaa erityisesti pääsiäisen ajan lauluja. Ohjelmisto on aiemmissa konserteissa mukana olleille tuttu tyyliltään mutta kuitenkin uusi ja varta vasten pääsiäisen teemoihin rakennettu. Pääsiäinen on ortodoksisen kirkon tärkein juhla, ja jo pelkästään siksi konsertti tuo paljon aiemmista konserteista poikkeavaa, uudella tavalla kiintoisaa materiaalia kuultavaksemme. Edellisten kiertueiden suosio on motivoinut ryhmän kevätkiertueelle Suomeen, ja näin monen laulunystävän toive jälleen kuulla Kaanonia täyttyy.

Ryhmä on laulanut paljon yhdessä, ja sen voi kuulla – äänet soivat saumattomasti ja puhtaasti yhteen ja tuovat loistavasti esiin musiikin arvon sekä perinteen iän ja voiman. Pyhän viikon tienoille, varhaiskevään heräämisen aikaan, Kaanon tuo äänillään kevään kirkkautta ja valoa. Seitsemän miehen laulussa on voimaa, mutta ei siitä herkkyyttäkään puutu!

Yhtyeen taiteellinen johtaja on Ievgen Valovenko

 


Konsertin järjestävät yhteistyössä Tervolan kunta ja Tervolan seurakunta.

seitsemän miestä valkoisissa paidoissa ja mustissa housuissa, paidoissa punaiset koristeet

Lisätiedot

Vapaa-aikaohjaaja / järjestöyhdyshenkilö
vapaa-aikaohjaaja / järjestöyhdyshenkilö

Jaa sivu eteenpäin