"Väreilyä" - Liisa Halonen-Laitin taidenäyttely

Liisa Halonen-Laitin ”Väreilyä”-näyttely on esillä kirjastossa loka- ja marraskuun ajan.

Liisa Halonen-Laitin ”Väreilyä”-näyttely on esillä kirjastossa loka- ja marraskuun ajan.

”Viime aikoina olen käyttänyt etupäässä akryylivärejä. Aiheet tulevat elämästä, tapahtumista ja ympäristöstä, elämän väreilystä. Nimi viittaa myös väreihin, jotka tulevat joko realistisina tai mielikuvituksellisina esiin, mutta aina ilmaisten jotain liikettä, kokemusta, tunnetta tai tunnelmaa ja valon luonnetta. Värit esittävät ja luovat tapahtumia ja niiden luonnetta, tunteita ja tunnelmia. Mielestäni taiteen tehtävän luonne ei ole riippuvainen teoksen koosta. Kirjastossa on vain muutama isokokoinen maalaus ja useita pienikokoisia töitä. Käytän värien aikaansaamisessa usein monotypiatekniikkaa ja lisäksi siveltimellä, nestetussilla, vesivärillä tai ohuella tussilla tehtyä viivaa. Värit syntyvät ensin, sitten aihe, juoni ja ysityiskohdat ”, sanoo Liisa Halonen-Laiti.

Liisa Halonen-Laiti on tavattavissa kirjastossa loka-marraskuun ajan keskiviikkoisin klo 16–18 Liisan taidetuntien merkeissä. Tervetuloa jututtamaan taiteilijaa ja kuulemaan taideteoksista ja taiteen tekemisestä enemmän!

Marraskuun 29. päivänä klo 16.30-18 taiteilija on mukana ”Taiteen takana”- keskustelutapahtumassa Rovaniemellä, jossa puidaan näyttelyn herättämiä kysymyksiä, jälkipuintia näyttelystä. Kaikki ovat tervetulleita kysymään ja keskustelemaan!

Lisätiedot

Kirjaston asiakaspalvelu

Jaa sivu eteenpäin