Kuntasukkaäänestys alkaa!

Keväällä järjestettyyn kuntasukkakilpailuun osallistui yhteensä 6 kilpailutyötä. Voittaja valitaan yleisöäänestyksellä, joka päättyy 4.8.2024.

Mikä ehdokkaista sopisi mielestäsi parhaiten Tervolan kuntasukaksi? Voit äänestää suosikkiasi 4.8. asti webropol-lomakkeella tai kirjastolla kuntasukkanäyttelyn yhteydessä paperisella äänestyslomakkeella.

Linkki webropol-kyselyyn

Voittajatyön ohje tulee vapaasti käytettäväksi ja se julkistetaan Maaseudulta Käsin -messuilla elokuussa 2024.

Lue lisää kuntasukkakilpailusta tästä linkistä: https://tervola.fi/ajankohtaista/kuntasukkien-suunnittelukilpailu-alkaa/

Malli numero 1: Sukassa kurki muistelee Tervolaa. Se muistaa, kun se lensi korkealla ja näki metsät, mutkittelevat kylätiet ja suot, joissa näkyi vetisiä silmäkkeitä. Mahtava Kemijoki kimalteli ja ohjasi kurjen Tervolan pelloille levähtämään muuttomatkalla.

Käyttämäni kuviot: kurkikuviot, väreilevä joen vesi, metsä, suo (silmäkkeiden määrän ja sijainnin saa itse suunnitella), TERVOLA-teksti nilkkaan, varren sivuilla mutkittelee kylätie.

Käytän sukassa kahta väriä: pohja ja kuvio. Sukat voi hyvänä päivänä pukea kurjen nokat vastakkain. Huonona päivänä pyrstöt vastakkain.

 

Malli numero 2:”Pilkettä silmäkulmassa”

Välittävä, ämpäripäinen Tervola. Pilkettä silmäkulmassa, myös Vastarannalla. Idean sukkiin sain kunnan sloganista ja tunnuksista.

 

Malli numero 3: Tervolan brändivärit ovat raikkaat ja valoisat. Niistä tulee mieleen lumen valkoisuus, ihana talvi. Tumman vihreä kuvastaa Tervolan vihreitä metsä- ja vaaramaisemia. Vaaleanpunainen tuo mieleeni teiden varsilla kukkivat puna-ailakit tai elokuussa marjovat vadelmat. Oranssi väri on aurinkoinen ja monesti kauniit auringonlaskut värjäävät taivaanrannan upeasti punaisen ja oranssinkeltaisen väriseksi. Neuloin helpon kirjoneulemallin, jota voi muunnella mieleisekseen tai neuloa sukat kokonaan raidallisiksi.

 

Malli numero 4: Kemijoen rantaruohikkoon on unohtunut joltakulta ”Ämpäripäältä” oranssi ämpäri. Aurinko kuultaa joen toisella puolella olevaa rantavettä.

Lisätiedot

Jenni Hiukka
viestintäsuunnittelija

Jaa sivu eteenpäin