Siirry sisältöön. | Siirry navigointiin

Omat työkalut
Osiot
Sijainti: Pääsivu / Asuminen ja rakentaminen / Rakennus- ja ympäristövalvonta

Rakennus- ja ympäristövalvonta

 

asuminenjarakentaminen-rakennusjaymparistovalvonta

Yhteistoiminta-alueen ympäristöpalvelut

Meri-Lapin ympäristöpalvelut tuottavat yhteistoiminta-alueelle ympäristöterveydenhuollon-, ympäristönsuojelun- ja rakennusvalvontapalvelut. Isäntäkuntana toimii Tornion kaupunki ja luottamuselimenä toimii Meri-Lapin ympäristölautakunta.

Kuntien toimialaan kuuluvaa ympäristönsuojelua ja rakennusvalvontaa johtaa ja valvoo Tornion kaupungissa sekä Keminmaan ja Tervolan kunnissa Meri-Lapin ympäristölautakunta.

Kuntien toimialaan kuuluvaa eläinlääkintähuoltoa ja ympäristöterveysvalvontaa johtaa ja valvoo Tornion ja Kemin kaupungeissa sekä Keminmaan, Simon ja Tervolan kunnissa Meri-Lapin ympäristöterveysjaosto.

Ympäristöpäällikkönä toimii Aapo Mäenpää (toimipiste Keminmaan kunnassa)
p. 040 755 5891, aapo.maenpaa@tornio.fi

Palveluihin kuuluvat seuraavat osa-alueet:

 

Linkki rakennusvalvonnan sivuille, josta löytyvät mm. ohjeet ja lomakkeet rakennusluvan hakemiseen.

Tervolan kunnassa poikkeamisluvat ja suunnittelutarveratkaisuluvat käsittelee Tervolan kunnan tekninen lautakunta. Hakemuslomakkeita saa tekniseltä osastolta tai tästä. Lupahakemukset tulee toimittaa tekniselle osastolle.Lisätietoja asiasta antaa rakennustarkastaja.

Tervolan rakennustarkastajana toimivan Jarkko Hannusen (p. 040 484 0799, jarkko.hannunen@keminmaa.fi) päätoimipaikka on Keminmaassa, joten sovithan tapaamisen Tervolaan ennakkoon.

Linkit

Tervolan kunnan rakennusjärjestys (hyväksytty 8.11.2012)
Tervolan kunnan poikkeamis- ja suunnittelutarveratkaisulupien maksutaksa