Tervolassa kerhoillaan - Harrastamisen Suomen malli

Harrastamisen Suomen mallin päätavoitteena on lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisääminen sekä mieluisan harrastuksen löytyminen erityisesti niille, joilla ei vielä ole harrastusta. Kerhotoimintaan osallistuakseen ei tarvitse aiempaa kokemusta ja osallistuminen on maksutonta.

Kaikissa kerhoissa on vielä tilaa, tervetuloa kerhoilemaan!

Kerhot kokoontuvat viimeistä kertaa viikolla 22.

 

Tervolan kunta on saanut avustusta Harrastamisen Suomen Mallin kerhotoiminnan toteuttamiseen, jonka ideana on tarjota koululaisille mahdollisuus maksuttomaan harrastukseen koulupäivän yhteydessä.

Kyseessä on ensimmäinen vuosi, kun toteutamme Harrastamisen Suomen mallin kerhotoimintaa, joten käytännöt hakevat vielä muotoaan. Kerhot järjestetään mahdollisimman pian koulupäivän jälkeen omalla koululla tai sen läheisyydessä. Kerhot yritetään toteuttaa siten, että kuljetusoppilaiden on mahdollista päästä koulukuljetuksella kotiin. Tämä ei kuitenkaan kaikille ole mahdollista, ja silloin kuljetusoppilaan kyydin järjestäminen kotiin jää huoltajan vastuulle. Kerhopäiviksi on hyvä varata koululaiselle pieni välipala reppuun mukaan, jotta kerhoiluun riittää puhtia.

Kerhot alkavat viikolla 37 ja kestävät kevääseen 2024 saakka. Kerhot eivät kokoonnu koulujen loma-aikoina. Kerhoihin voi ilmoittautua läpi lukuvuoden, mikäli niissä on tilaa.

Ma
klo 13-14 Monilajiliikkakerho 1.-6. lk, Kaisajoen koulu. Ohjaaja Tmi Mikon hieronta ja PT-palvelut, Mikko Salla
Ma
klo 14.15-15.15 Monilajiliikkakerho 1.-6. lk, Lapinniemen koulu. Ohjaaja Tmi Mikon hieronta ja PT-palvelut, Mikko Salla
Ti
klo 14-16 parittoman viikon tiistaina Kirjastokerho 1.-2. lk, Tervolan kirjasto. Ohjaaja Tervolan kirjasto
To
klo 12-13 Monilajiliikkakerho 1.-6. lk, Louen koulu. Ohjaaja Tmi Mikon hieronta ja PT-palvelut, Mikko Salla
To
klo 14.15-15.15 Kuntosalikerho 7.-9. lk, Kirkonkylän kuntosali. Ohjaaja Tmi Mikon hieronta ja PT-palvelut, Mikko Salla
Pe
klo 12-13 Monilajiliikkakerho 1.-6. lk, Mattisen koulu. Ohjaaja Mattisen-Liimatan Kyläyhdistys ry

Monilajiliikkakerho
Kaisajoen koulu, Lapinniemen koulu, Louen koulu

Monilajinen liikuntakerho, jossa liikutaan, pelataan joukkuepelejä ja leikitään. Tutustutaan kannustavassa ilmapiirissä eri liikuntalajeihin ja leikkeihin. Nautitaan liikunnan ilosta ja onnistumisesta.

Kirjastokerho
Tervolan kirjasto

Rentoudu koulupäivän jälkeen Kirjastokerhossa elokuvien parissa! Kirjastokerhossa on luvassa monenlaista puuhaa parittoman viikon tiistaina klo 14–16. Aloittelemme toimintaa leffakerholla, jossa katsotaan yhdessä hilpeä ja viihdyttävä lastenelokuva, minkä jälkeen leffa arvostellaan kultaisilla tähdillä. Jokaiseen elokuvaan kuuluu pieni alustus elokuvan taustasta. Kirjastokerho on tarkoitettu 1.-2. luokkalaisille. Kerholaiset saavat ensimmäisellä kerhokerralla oman leffapassin.

Monilajiliikkakerho
Mattisen koulu

Kerhossa harrastetaan monipuolista liikuntaa vuodenajat huomioiden.

Kuntosalikerho
Kirkonkylän kuntosali

Kuntoalikerhossa liikkeitä suoritetaan kuntosalilaitteiden, kahvakuulien ja vapaiden painojen avulla tai omalla kehonpainolla. Tunnilla myös katsotaan liikeiden tekniikat kuntoon. Tavoitteena on kunnon kohottaminen ja lihaskunnon sekä suorituskyvyn parantaminen monipuolisen harjoittelun avulla. Harjoitteet kehittävät myös kehon tasapaino- ja koordinaatiokykyä. Yksittäinen tunti sisältää lämmittelyn, lihaskunto-osion ja loppujäähdyttelyn.

Harrastamisen Suomen mallin- kerhotoiminnan ajatuksena on, että kerhoissa sitoudutaan käymään koko lukuvuoden ajan. Tällä hetkellä emme tarjoa kerhoissa välipalaa, joten kannattaa miettiä yhdessä lapsen/nuoren kanssa välipalan tarve. Energiajuomat eivät ole sallittuja kerhoissamme.

Kerhopaikan voi perua sähköpostitse kerhokoordinaattorille: satu.karvonen@tervola.fi

 

Monilajiliikkakerho – Kaisajoen koulu

Kerho loppuu klo 13.45, jotta koulukyytiin oikeutetut kerholaiset ehtivät koulukyytiin. Kyyti lähtee koululta klo 13.55, liikennöitsijä hakee kerholaiset kyytiin ja Lapinniemeltä lähtee varsinainen kyyti koteihin. Näin kerholaisille ei tule yksin odotteluaikaa koululla.

Monilajiliikkakerho- Lapinniemen koulu

Koulun tiloissa ei voi odottaa kerhon alkamista eikä sinne voi jäädä kerhon päätyttyä. Kirjastossa on mahdollista viettää aikaa ja syödä myös omia eväitä. Kerhoon mennään pukuhuoneiden ovista ohjaajan opastuksella.

Kirjastokerho – Tervolan kirjasto

Kerho kokoontuu parittomilla viikoilla kirjastossa kevätlukukaudella: 16.1., 30.1., 13.2., 27.2., 12.3., 26.3., 9.4., 23.4., 7.5. ja 21.5.

Monilajiliikkakerho –Louen koulu

Koulukyytiin oikeutetut kerholaiset pääsevät koulukyydillä kotiin.

Kuntosalikerho –Kirkonkylän kuntosali

Kuntosalille mennään ohjaajan opastuksella. Kerhon alkamista voi odotella esimerkiksi kunnantalolla sijaitsevassa kahviossa.

Monilajiliikkakerho – Mattisen koulu

Koulukyytiin oikeutetut kerholaiset pääsevät koulukyydillä kotiin.

Lisätietoja

Satu Karvonen
nuoriso-ohjaaja/etsivä nuorisotyöntekijä

Jaa sivu eteenpäin