Yksityinen varhaiskasvatus

Tervolassa on käytössä varhaiskasvatuksen palveluseteli. Palveluseteli myönnetään varhaiskasvatuksen järjestämiseksi yksityisessä päiväkodissa tai perhepäivähoidossa. Perhe valitsee haluamansa Tervolan kunnan hyväksymän palveluntuottajan järjestämän varhaiskasvatuksen.

Palvelusetelinhakijan tulee olla kirjoilla Tervolan kunnassa tai lapsella on osoite Tervolan kuntaan.

Palvelusetelin kanssa ei voi samanaikaisesti saada lasten kotihoidon tukea eikä yksityisen hoidon tukea.

Perhe hakee varhaiskasvatuspaikkaa valitsemaltaan palveluntuottajalta. Saatuaan päätöksen paikasta perheen tulee hakea palveluseteliä varhaiskasvatuksen Wilmassa 15.3. alkaen ja ilmoittaa perhe ja tulotiedot myös Wilmassa. Palveluseteliä haetaan neljä kuukautta ennen hoidon tarvetta. Mikäli hoidon tarve johtuu työllistymisestä, koulutuksesta tai opiskelusta eikä hoidon tarve ole ennakoitavissa, on palveluseteliä haettava välittömästi, kuitenkin vähintään 2 viikkoa ennen hoidon alkamista.

Palvelusetelin suurin arvo (=kattohinta) hyväksytään Tervolan sivistyslautakunnassa. Varhaiskasvatuksen palvelusetelin kattohinta päiväkotihoidossa on 825 € yli 3-vuotiaalla ja siitä kertoimella 1.6 laskettuna 1320 € alle 3-vuotiaalla.  Perhepäivähoidossa kattohinta on 650 €.

Palvelusetelin arvo saadaan vähentämällä kattohinnasta asiakasmaksu, jonka perhe maksaisi lapsen kunnallisessa varhaiskasvatuksessa. Perheen maksettavaksi jää palvelusopimuksessa palveluntuottajan kanssa sovitun varhaiskasvatuspaikkahinnan ja palveluseteliarvon välinen erotus.

Yksityinen palveluntuottaja laskuttaa perhettä varhaiskasvatuslaskulla ja Tervolan kuntaa palvelusetelin arvon mukaisella laskulla.

Perheen tulee aina tehdä uusi palvelusetelihakemus kun 1) lapsen palveluntarve muuttuu ja jos muutos kestää vähintään kolme kuukautta, 2) lapsen perhesuhteissa tapahtuu muutoksia, 3) kun lapsen varhaiskasvatusyksikkö muuttuu. Palvelusetelin arvo määritetään automaattisesti uudelleen kun lapsi täyttää kolme vuotta.

Tervolan kunnan hyväksymät varhaiskasvatuksen yksityiset palveluntuottajat ovat Pikku-Peikon Pesä Oy Tervolassa, Pilke luontopäiväkoti Virta Keminmaassa ja Pilke luontopäiväkoti Taikametsä Rovaniemellä.

Tutustu näihin


Jaa sivu eteenpäin